1963-2023, 60 év

A Lenti Gimnázium, a Gönczi Ferenc Gimnázium, A Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola, a Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakgimnázium, majd újra Gönczi Ferenc Gimnázium, jelenleg a Lenti Általános Iskola és Gimnázium székhelyintézménye ugyanaz az iskola. Őrzi a térség hagyományait, igazodik az új gazdasági, politikai és kulturális változásaihoz, vezetői, tanárai és az ide járó tanulók a 6 évtized során cserélődtek, de mégis mindenki, aki ehhez az iskolához tartozott, egy közösséget alkotott és alkot most is, akármilyen messze vetette őket a sors.

Szerettük volna tárgyakkal, tablókkal, jelképekkel összefoglalni ezt a 60 évet, ezért készült el az iskolatörténeti kiállítás Pető Judit munkaközösségvezető és Fentős István tanár úr segítségével, amelyet 2023. november 20-tól lehet megtekinteni az épület második szintjén.

Emellett 12.a osztályos diákunk, Siklósi Lili Hanna csodálatos portréi, Kovács András Bence, 2016-ban végzett diákunk madarakról készített fotói, és Bosnyák Róbert tanár úr természetfotói külön-külön tárlaton is megtekinthetőek.